Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 04.19.2024, 0:28 AM
Principala » 2010 » Martie » 14
Cercetatorii se asteapta ca atacurile sa exploadeze odata ce codul de exploatare este facut public.

Hackerii exploateaza un bug nou descoperit si nerezolvat inca din Internet Explorer (IE) pentru a lansa atacuri drive-by de pe web site-uri malitioase, au avertizat cercetatorii in securitate.

Atacurile sunt lansate de pe web site-uri malitioase, vizitarea paginii malitioase fiind suficienta pentru infectie, a spus Craig Schmugar, cercetator la firma de securitate McAfee intr-o postare blog.
Symantec a confirmat, de asemenea, ca a descoperit atacuri ce exploateaza vulnerabilitatea critica din IE6 si IE7, despre care Microsoft tocmai a aflat. Ben Greenbaum, senior research manager la Symantec, a precizat ca aceasta a observat atacuri limitate.


Exploatarea este efectuata prin simpla vizitare a unei pagini Web ce gazduieste vulnerabilitatea. Cand browserul deschide pagina, exploatarea determina computerul utilizatorului sa descarce si sa execute alt malware.

Mu ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 341 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Hackerii adora Adobe Reader, acesta fiind cel mai des exploatat in atacurile tintite, potrivit firmei de securitate F-Secure.

F-Secure sfatuieste utilizatorii sa updateze la noua versiune a Reader pentru a se proteja impotriva noilor atacuri ce exploateaza o vulnerabilitate rezolvata in urma cu trei saptamani.
Potrivit F-Secure, 61% din cele aproape 900 de atacuri tintite descoperite in primele doua luni ale acestui an, au exploatat o vulnerabilitate din Reader. Prin comparatie, Microsoft Word a fost expolatat doar in 24% din atacuri, iar bug-uri din Excel si PowerPoint fiind exploatate combintat in doar 14% din atacuri.


Gradul de exploatare al Adobe Reader a crescut de la 29% in 2008, la aproape 50% in 2009. Pentru anul acesta se estimeaza ca doua din trei atacuri vor exploata software-ul Reader.
Cota Microsoft de exploatare in atacuri tintite, a scazut constant. Anul trecut, de exemplu, exploatarile Word, Excel si PowerPoint au reprezentat aproximativ 51% ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 362 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Oficialii Intel au prezentat un monstru six-core pentru consolele de jocuri high-end - primul sau pachet chip cu atat de multe miezuri de procesare.

Procesorul Core i7-980X Extreme Edition va fi prezentat miercuri in cadrul conferintei Game Developers Conference din San Francisco.
Chip-ul se bazeaza pe cel mai nou proces tehnologic 32-nanometer. In general, cu cat procesul de productie este mai mic, cu atat performanta este mai buna. Cele mai multe procesoare Intel inca utilizeaza tehnologia 45-nanometer.

La fel ca alte procesoare din seria Core i, acesta are Hyper Threading, care poate dubla numarul de task-uri - sau thread-uri - ce pot fi executate de un procesor. Tehnologia, care nu este prezenta in generatia anterioara de chip-uri Core 2, permite ca procesorul six-core sa gestioneze 12 thread-uri.

"Core i7-980X Extreme este cel mai rapid procesor desktop tastat de noi pana acum", a scris HotHardware.com. Deoarece tot mai multi utilizator vor alege sa-si const ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 352 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Allied Telesis, producator global de solutii inovatoare de switching IP/Ethernet si leader in industria solutiilor pentru retelele IP Triple-Play, a dezvoltat noi modele de placi de retea, care dispun de porturi de fibra optica single-mode pentru a permite transferul de date pe distante mari, de pana la 20 km pe Fast Ethernet si pana la 10 km pe Gigabit Ethernet.

Placile de retea sunt compatibile cu orice tip de echipament periferic, fiind conforme cu standardele Peripheral Component Interconnect (PCI) si Peripheral Component Interconnect Express (PCIe). Cele 4 placi de retea sunt disponibile cu conectori SC, pentru Fast Ethernet si cu conectori LC, pentru Gigabit Ethernet.

O preocupare des intalnita este faptul ca pe fibra optica multi-mode Gigabit Ethernet nu se pot transmite informatii in mod eficient pe distante mari, iar pentru Ethernet se poate ajunge doar pana la 2 km. Utilizand fibra optica single-mode, acum se poate comunica pe distante de pana la 20 km pentru Fast Eth ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 356 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Microsoft Bing a atras un procent de 11.5% din cautarile efectuate in SUA in luna februarie, usor mai mare decat cota sa de 11.3% realizata in luna anterioara, potrivit ultimele cifre de la ComScore.

Yahoo, care a castigat recent aprobarea din partea regulatorilor a acordului privind tehnologia de cautare cu Microsoft, a atras 16.8% din totalul cautarilor, cu un usor declin de 0.2% fata de luna ianuarie. Google ramane campionul in cautare, cu 65.5% din totalul cautarilor efectuate luna trecuta, cu 0.1% mai mult decat a realizat in ianuarie.


Urmatorul pe lista a fost Ask Network cu 3.7% din totalul cautarilor, urmat de AOL cu 2.5%.

Pentru a transforma aceste procente in cifre, luna trecuta au fost efectuate in SUA 14.5 miliarde de cautari. Google a atras 9.5 miliarde dintre acestea, Yahoo a realizat 2.4 miliarde, Microsoft 1.7 miliarde, iar Ask si AOL restul.

Dupa debutul sau din vara trecuta, cota Bing din totalul cautarilor efectuate in SUA a crescut constant ca ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 322 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Parlamentul European a votat impotriva unui tratat secret privind proprietatea intelectuala, ce a fost criticat pentru ca ar oferi proprietarilor de drepturi de autor mai multa putere in tragerea la raspundere a utilizatorilor peer-to-peer.

Printr-un remarcabil vot de 633 la 13, Parlamentul a mustrat negociatorii europeni care au realizat proiectul pentru Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) printr-o serie de intalniri secrete in intreaga lume. Nicio versiune a documentului nu a fost dezavaluita participantilor, care includ SUA, Comisia Europeana, Japonia si Canada.

Rezolutia Parlamentului prevede ca CE - corpul executiv al Uniunii Europene - sa asigure "acces public" la documentele ACTA. Daca negocierile nu sunt suficient de transparente, spune rezolutia, Parlamentul "isi rezerva dreptul" de a lua masuri legale.


Aceasta este practic o lupta intre doua brate guvernamentale, fiecare urmarind sa-si protejeze sfera de influenta, Parlamentul spunand ca nu a dat apr ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 331 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Cand asociatiile anti-piracy au vazut ca nu pot sa inchida situl Thepiratebay nicicum, au inceput sa vaneze pe cei care impartasesc materiale “valoroase” (mai ales filme, jocuri, softuri …etc noi) prin intermediul siturilor de acest tip.

Asa s-a intamplat ca dupa ce Antipiratgruppen a observat un nou torrent (un “screener copy” de pe filmul Black Balls al lui Anders Matthesen) incarcat de pe un numar IP danez, a obtinut un mandat judecatoresc cu care a fortat furnizorul de internet sa dezvaluie adresa si numele piratului. Dupa ce au avut adresa, au descins in apartamentul piratului impreuna cu politisti si au descoperit multe hard discuri cat si un server WEB, continand probabil materiale fara licenta. Ramane de vazut raportul specialistilor IT dupa expertizarea echipamentelor.

Sunt sanse mici ca piratul sa fie gasit nevinovat, iar pedeapsa va fi stabilita in functie de cantitatea si valorile materialelor impartasite, dar si in functie de numarul downloadurilor efectuate de cei ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 368 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Nu doar Microsoft Internet Explorer are vulnerabilitati. Mozilla, find o organizatie non-profit nu are resurse (bani si echipa de programatori) de dimensiunea Microsoftului, a fost plauzibil, insa mai nou este si dovedit ca creatia sa, Firefox 3.6 are diverse probleme de securitate, unele chiar foarte periculoase.

Firma ruseasca de securitate IT Intevydis a creat un Windows exploit pentru o gaura in securitatea Firefox 3.6, pana acum necunoscuta. Acest exploit permite unui hacker sa controleze calculatoarele utilizatorilor Firefox 3.6 prin conexiunea de Internet. Asadar problema este destul de serioasa, a fost postata inca la inceputul lunii februarie, dar fundatia Mozilla inca nu a avut o reactie oficiala la acesta. Conform blogului Extraexploit au fost semnalate prabusiri Firefox in numere mai ridicate in 12-13 februarie, dar nu se stie exact daca are vreo legatura cu exploit-ul nou descoperit.

Evgeny Legerov, dezvoltatorul de software care este cunoscut pentru mai multe ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 310 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

La sfârsitul lunii ianuarie 2010, reprezentantii Asociatiei Industriei Muzicale din România (AIMR), Trilulilu si Hostway, au semnat, în premiera în România, un contract de tranzactie pentru asigurarea respectarii drepturilor de autor pentru produsele ce apartin producatorilor de muzica, membri ai AIMR si care sunt accesibile pe site-ul www.trilulilu.ro.

Discutiile au fost concluzionate dupa câteva luni de negocieri, Trilulilu fiind asistat de catre casa de avocatura Biris Goran si Prof.univ.dr. Lucian Mihai.

Astfel, prin implementarea unei masuri tehnice de protectie (amprentare digitala a continutului – "fingerprinting”) Trilulilu va putea filtra informatia de pe propriul site, indentificând fonogramele si videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Aceasta masura va permite producatorilor sa sesizeze reproducerile neautorizate dar si sa beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 428 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Batalia intre browserele WEB a inceput cu multi ani in urma. La inceput Netscape parea sa domine piata browserelor pana cand Microsoft a inceput sa ofere browser gratuit impreuna cu sistemele de operare Windows. De atunci au inceput procese dupa procese intre firme concurente dar si cu autoritatile de reglementare. Nu demult Comisia Europeana a castigat un proces, dupa care Microsoft va trebui sa ofere clientilor europeni posibilitatea de a-si alege browserul preferat inainte sa se instaleze automat Microsoft Internet Explorer, dar si producatorii de sisteme de calcul vor putea alege browserul cu care livreaza sistemele. Microsoft a anuntat ca va conforma regulilor prin introducerea elementului urmator:

Acest program va fi inclus in windows update, deci daca este setat pe automat, se va instala pe oricare dintre sistemele de operare windows (XP, VISTA, 7) si va permite utilizatoru ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 339 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)


Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?