Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Marţi, 04.23.2024, 10:43 AM
Principala » Arhiva intrărilor

Pe 15 martie 2010 se implinesc 25 de ani de cand a fost inregistrat primul domeniu .com.

Compania "Symbolics computers”, din Cambridge, a fost cea care a inregistrat primul domeniu .com de pe Internet, in 1985, fiind urmata de alte cinci companii, relateaza BBC.

Abia in 1997 s-a ajuns sa fie inregistrate un milion de domenii .com. In prezent se inregistreaza 668.000 de site-uri .com in fiecare luna.

"Cine ar fi crezut, in urma cu 25 de ani, ca Internetul va ajunge unde a ajuns acum. A fost ceva deschizator de drumuri”, spune Mark Mclaughlin, de la Verisign, compania care administreaza domeniul .com.

Un studiu realizat de ITIF arata ca profitabilitatea medie a companiilor care utilizeaza Internetul a crescut cu 2,7%, adica aproape 1,5 trilioane de dolari. Pana in 2020, se estimeaza ca Internetul ar trebui sa contribuie cu aproape 3,8 trilioane de dolari la economia ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 383 | Adăugat de: Brother | Data: 03.18.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial video o sa va prezentam inca o data cum putem sa ne aparam impotriva phishig-ului

Inainte de toate pentru cei care nu stiu sau nu au auzit de phishing in urmatoarele randuri o sa va spunem ce este si cum putem sa combatem acest fenomen
In domeniul de securitatea calculatoarelor,Phishing este o forma de activitate ilegala care consta in obtinerea datelor confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de trading (E-bay sau PayPal) sau informatii despre cartile de credit sau debit, folosind tehnici de manipulare a identitatii unei persoane sau chiar a unei institutii

Un atac de tip phishing consta, in mod normal, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic folosind programe de mesagerie instanta sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a câstiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor ori ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 380 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Simplu nu inseamna prost, aici simplitatea inseamna eficienta si economie, avem doar 8 butoane care contin strictul necesar pentru un program de backup.

Siguranta datelor este din ce in ce mai importanta, toata lumea isi tine datele pe computer si o eroare software sau hardware ne poate face sa pierdem date importante intr-o secunda, poate pina acum ati ezitat sa folositi solutii de backup din cauza pretului, avem in acest tutorial o solutie gratuita si totodata eficienta.

Putem face backup la intreg hard disk -ul, la partitii si la master boot record , backup-ul la sistemul de operare o sa fie cel mai popular insa eu va sfatuiesc sa faceti backup si la datele personale (poze, filmulete cu familia, documente importante) .

Paragon Drive Backup ne ajuta sa facem rapid aceste copii de siguranta ale partitiilor, deasemenea putem crea un mediu bootabil cu care sa intram din bios in caz ca sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca, mediul bootabil poate fi un CD/DVD sau chiar ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 365 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

SyncToy ne ajuta sa sincronizam foldere aflate in locuri diferite pe hard disk-ul sau hard disk-urile din computerul nostru, de exemplu vreti sa se autocopieze toate documentele pe care le salvati pe desktop sau in my documents, cu SyncToy este foarte usor sa faceti asta, ba chiar mai mult, se pot programa sincronizari automate la anumite intervale, asta cu ajutorul Schedueled Tasks din Windows xp, vista sau 7.

Sincronizarea datelor din anumite foldere ne pune fisierele importante la adapost, astfel datele noastre vor fi in siguranta pentru ca se afla in doua locuri diferite, ideal este sa folositi hard disk-uri diferite (daca este posibil) pentru a preveni o pierdere totala a datelor importante in cazul unei erori hardware (defectiune hard disk), eu chiar am trecut acum ceva vreme printr-o astfel de experienta si va rog sa ma credeti ca nu este deloc placut sa pierzi intr-o secunda date la care ai muncit luni de zile sau arhive personale de fotografii digitale strinse in ani de zi ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 381 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Evident gratuit nu inseamna neprofesional ci doar mai putine optiuni atunci cand il facem.
Iata ca si Windowsul vine cu un astfel de utilitar ce e drept nu foarte profesional si cu foarte multe optiuni, insa avem strictul necesar la nevoie si asta conteaza cel mai mult. Chiar si pentru softul de backup din Windows avem cateva optiuni
-avem posibilitatea sa creem backup doar la folderul My Documents acolo unde sunt salvate de obicei fisiere pe care le folosim in diverse aplicatii sau fisiere descarcate,
-in cazul in care aveti 1 sau 2 conturi pe acelasi pc avem posibilitatea sa facem backup si pentru contul de Guest
-avem posibilitatea sa facem backup intregului sistem de operare in urma caruia ni se va permite si crearea unei dischete floppy bootabile cu care putem restaura sistemul de operare in caz de stricaciuni majore, sau cand Windowsul nu mai booteaza
-avem posibilitatea sa facem backup altor partitii, fisierelor sau folderelor indiferent de par ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 436 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Programul gratuit Videopad permite editarea clipurilor video, realizarea slideshow-urilor cu sunet ,etc.

Usurinta utilizarii programului il recomanda a fi folosit de oricine vrea sa-si impartaseasca propriile amintiri, concretizate in clipuri video si imagini ,cu cei din jurul sau.Programul permite importul/exportul multor tipuri de fisiere. Acest program nu se ridica la nivelul unor programe profesionale de editare video insa facilitatile oferite sunt suficiente pentru un home-user.

Dar mai bine sa urmarim tutorialul, vizionare placuta !

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 671 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (1)

Pentru a putea folosi LightScribe, avem nevoie de 3 lucruri:

1. Unitate DVD writer compatibila cu tehnologia LightScribe, adica trebuie sa scrie pe tray ” LightScribe”.

2. Diskuri speciale, compatibile LightScribe, trebuie sa scrie si pe acestea “LightScribe”.

3. Soft special “LIGHTSCRIBE SYSTEM SOFTWARE (LSS)” care controleaza procesul de printare, disponibil la download pe site-ul LightScribe

Optional puteti folosi si alte softuri ajutatoare, eu am folosit in acest tutorial LIGHTSCRIBE TEMPLATE LABELER pentru o printare mai usoara bazata pe teme gata facute, temele pot fi modificate cu mare usurinta, cu acest soft aditional puteti foarte usor introduce in acele teme: imagini, text, grafica.

Totul este extrem de usor pentru orice utilizator, nu trebuie sa ai experienta in grafica pentru a printa un disk LightScribe.

Cum functioneaza aceasta tehnologie, numita atit de sugestiv LightScribe ?

Discul este unul normal, diferenta consta intr-un strat reactiv, car ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 406 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In cazul in care, din orice motiv, Windows (XP, Vista, nu conteaza) nu mai vrea sa porneasca si aveti fisiere de recuperat, aveti mai multe optiuni:

- System Repair dupa CD-ul de Windows(ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi)

- Montarea hardului in alt calculator (ineficienta, daca este calculatorul sigilat sau nu aveti cunostintele necesare)

- Reinstalare Windowsului pe o alta partitie (ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi, plus ca pot aparea probleme gen “access denied”)

- Recuperare fisiere folosind Linux Live CD, metoda pe care o voi exemplifica in acest tutorial video .

Recuperarea se poate face (aproape cu orice) Linux Live CD, adica un sistem de operare Linux ce booteaza (porneste) direct de pe CD (live cd). Recuperarea este posibila numai in cazul in care nu ati criptat/protejat in vreun fel datele (cu optiunea din Windows sau cu speciale de criptare). In acest caz, recuperarea nu este posibil prin metoda prezentata in tutori ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 439 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial va voi prezenta softul Radmin, acesta este un soft de remote asistance si remote control, de fapt tutorialul nu-si propune sa prezinte softul in sine, vom vedea citeva metode prin care persoane rau intentionate pot intra in calculatorul vostru pentru a sustrage fisiere sau pentru a prelua controlul pc-ului cu ajutorul lui Radmin.

Radmin este format din doua componente, prima componenta este serverul iar cea de-a doua componenta este clientul, clientru este mai putin periculos, serverul ar trebui sa ne ingrijoreze.

Serverul poate fi instalat si fara stirea noastra, acesta este un lucru foarte periculos pentru ca acea persoana va avea acces la toate fisierele noastre.

In acest tutorial video va voi invata cum sa va feriti de aceste servere autoinstall, serverul autoinstall se instaleaza in momentul in care executam dublu click pe el, va fi destul de greu sa deosebim un server autoinstall de o poza sau de un fisier text, tocmai de aceea serverul autoinstall e ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 383 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Stim cu totii ca browserul Mozilla Firefox este cel mai folosit si cel mai indragit browser la ora actuala, insa nu sint multi cei care stiu cum sa isi personalizeze browserul sau care este de fapt puterea acestui browser. Mozilla Firefox este preferat de marea majoritate a utilizatorilor de internet datorita posibilitatii de adaptare in functie de nevoile fiecaruia prin instalarea plugin-urilor sau a addon-urilor ceea ce face ca browserul sa devina mult mai functional, mai personalizat. Pe siteul celor de la Mozilla Firefox se gasesc sute de addon-uri de la teme care mai de care pana la plugin-uri ce pot oferi functii in plus acestui nemaipomenit browser.

Mozilla Firefox by default (de baza) nu vine cu ceva foarte special, fara nici o tema mai speciala, sau add-on-uri si de multe ori aceasta simplitate a lui ne poate plictisi. De aceea in acest tutorial mi-am propus sa invatam impreuna cum, prin cateva click-uri putem sa facem Mozilla Firefox mai frumos prin aplicarea de noi teme ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 472 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?