Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 04.19.2024, 3:47 AM
Principala » 2010 » Martie » 16 » Nu ne apara nimeni de phishing, trebuie sa ne aparam singuri !
10:29 PM
Nu ne apara nimeni de phishing, trebuie sa ne aparam singuri !
In acest tutorial video o sa va prezentam inca o data cum putem sa ne aparam impotriva phishig-ului

Inainte de toate pentru cei care nu stiu sau nu au auzit de phishing in urmatoarele randuri o sa va spunem ce este si cum putem sa combatem acest fenomen
In domeniul de securitatea calculatoarelor,Phishing este o forma de activitate ilegala care consta in obtinerea datelor confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de trading (E-bay sau PayPal) sau informatii despre cartile de credit sau debit, folosind tehnici de manipulare a identitatii unei persoane sau chiar a unei institutii

Un atac de tip phishing consta, in mod normal, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic folosind programe de mesagerie instanta sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a câstiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicata de obicei si o adresa de web care contine o clona a site-ului de web al institutiei financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc aceasta metoda pentru a obtine date bancare.
Important
Cateva recomandari pentru siguranta calculatorului Dvs
1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.
2. Nu deschideti un mesaj e-mail, decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau partener. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.
3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.
4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.
5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.
6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe un CD sau DVD si verificati-l folosind antivirusul propriu.
7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.
8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti daca nu prezinta incredere.

Asa ca mai pe Romaneste voi sunteti singurii care puteti sa sa va aparati de phishing
Practic sunt niste capcane si cei mai creduli vor cadea in ele .
Dupa cum ati vazut in acest tutorial video cei de la Microsoft Internet Explorer , Mozilla Firefox si Opera includ deja module de anti-phishing dar din pacate nici un browser nu poate sa va protejeze cu adevarat .

Vizionare placuta!

Categorie: Tutoriale | Vizualizari: 379 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?