Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 04.19.2024, 5:11 PM
Principala » 2010 » Martie » 16 » Panda Cloud Antivirus, un antivirus revolutionar gratuit
8:47 PM
Panda Cloud Antivirus, un antivirus revolutionar gratuit
Acest antivirus este un antivirus cloud.
Aplicatiile cloud sunt aplicatii care consuma extrem de putine resurse pe computerul unde este instalat, cea mai mare parte a resurselor fiind consumate pe serverele aplicatiei.
Aplicatiile cloud au aparut inca din anii ‘90, insa doar in mediul business. Dupa anul 2001 ele au aparut si in mediul home-userilor. Cele mai cunoscute
aplicatii cloud sunt clientii on-line de e-mail (Yahoo Mail, GMail etc.), site-urile de file&photo sharing, editoarele on-line, motoarele de scanare
on-line de la antivirusi (BitDefender on-line scanner etc.) si multe altele.
Panda Cloud Antivirus este practic un client de antivirus, nu este un antivirus in toata puterea cuvantului, el se foloseste de conexiunea la internet pentru a accesa serverele sale si pentru a efectua diferite operatiuni (scanare). Antivirus-ul nu isi face nici un fel de update pe computer-ul nostru. Tot ce are el nevoie gaseste pe server.
Pentru al descarca mergeti pe site-ul oficial (http://www.cloudantivirus.com/) de unde il descarcati. Dupa ce il descarcati, mergeti unde l-ati salvat si incepeti instalarea. O sa inceapa prin a extrage fisierele de care are nevoie. Apoi o sa va intrebe in ce limba doriti sa fie. Eu zic sa mergeti pe limba engleza (nu are inca limba romana), pentru ca majoritatea termenilor in alte limbi ca italiana sau germana sunt tradusi incorect.
Urmatorul pas este sa acceptati termenii si conditiile. Nu debifati nimic pe acolo, mergeti mai departe.
Dupa ce s-a instalat, o sa va ceara un e-amil si o parola. Eu va sfatuiesc sa va faceti cont cu o adresa de GMail, pentru ca Yahoo mai “incurca borcanele”.
Odata ce v-ati facut cont si v-ati logat o sa va apara fereastra principala a antivirusului, o sa va spuna ca totul este OK (asta daca nu aveti virusi in PC).
In stanga veti vedea un buton cu trei linii pe el. Acolo veti gasi rapoartele despre virusi. Este si o diagrama cu proportia fiecarui tip de virus (trojan, dialer etc.), tot de acolo dand click pe link-ul din partea de jos puteti vizualiza rapoartele detaliate despre evenimentele recente care s-au petrecut si la care Panda Cloud Antivirus a luat parte.
Mergand mai departe dam de butonul de scanare. Panda are doua tipuri de scanare: scanare rapida si scanare a unor fisiere la alegere). E bine sa nu il puneti sa scaneze filme sau muzica, pentru ca nu acolo sunt posibile amenintari ci la executabile.
Ultimul, dar nu si cel din urma este butonul de pentru setari. Setarea e cea de la instalare. Fiind bifata va dati acordul ca Panda sa se ocupe de virusii din PC.
Pentru a testa antivirusul vom folosi virusul de test EICAR. Pentru a recupera virusul de test mergem sus si dam click pe “Cant find what…” si de acolo il recuperam.
Nu uitati sa postati orice sugestie, nelamurire etc. pe rubrica de comentarie. Daca cineva va cere ajutorul si sunteti in masura sa ii dati o mana de ajutor, nu ezitati sa o faceti.

Vizionare placuta!

Categorie: Tutoriale | Vizualizari: 353 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?