Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Sâmbătă, 04.20.2024, 6:14 AM
Principala » 2010 » Martie » 14 » Parlamentul European nu voteaza tratatul privind drepturile digitale de autor
8:02 PM
Parlamentul European nu voteaza tratatul privind drepturile digitale de autor
Parlamentul European a votat impotriva unui tratat secret privind proprietatea intelectuala, ce a fost criticat pentru ca ar oferi proprietarilor de drepturi de autor mai multa putere in tragerea la raspundere a utilizatorilor peer-to-peer.

Printr-un remarcabil vot de 633 la 13, Parlamentul a mustrat negociatorii europeni care au realizat proiectul pentru Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) printr-o serie de intalniri secrete in intreaga lume. Nicio versiune a documentului nu a fost dezavaluita participantilor, care includ SUA, Comisia Europeana, Japonia si Canada.

Rezolutia Parlamentului prevede ca CE - corpul executiv al Uniunii Europene - sa asigure "acces public" la documentele ACTA. Daca negocierile nu sunt suficient de transparente, spune rezolutia, Parlamentul "isi rezerva dreptul" de a lua masuri legale.


Aceasta este practic o lupta intre doua brate guvernamentale, fiecare urmarind sa-si protejeze sfera de influenta, Parlamentul spunand ca nu a dat aprobare pentru inceperea procesului de negociere a tratatului.
Oricare ar fi fost motivul, votul a fost laudat de grupurile liberale de sustinatori care s-au opus ACTA cu foarte puntin succes pana acum. Public Knowledge a spus ulterior ca "Acest proces a fost de prea multa vreme alimentat de dorinta marilor companii media. Votul Parlamentului European arata odata in plus ca ACTA, atat ca proces cat si ca substanta, este complet eronat".

La Washington, secretul asupra detaliilor ACTA s-a bucurat de suportul a doi partizani. Primul, administratia Bush a spus in 2008 ca nu poate dezvalui informatii din cauza luarii angajamentului fata de partenerii comerciali de pastrare a confidentialitatii.
Apoi, in martie 2009, administratia Obama a declarat ca proiectele ACTA au fost clasificate din motive de "securitate nationala"; ulterior a publicat un rezumat sumar al prevederilor.

Un recent motiv de disputa a fost daca ACTA va include asa numita regula "three strikes" care ar putea implica stoparea accesului utilizatorilor broadband cu supraveghere juridica limitata sau fara. Un document al Uniunii Europene iesit la iveala in toamna trecuta arata ca negociatorii administratiei Obama au sugerat "incetarea contractului de abonament" pentru acces la Internte in anume circumstante.

O scurgere mai recenta, in ultima saptamana de lucru asupra documentului ACTA, ofera cateva sugestii despre pozitia fiecarei natiuni la negociere. Statele Unite au avut, probabil, punctul de vedere cel mai expansiv asupra drepturilor de autor, prevanzand chiar impunerea la nivel mondial a unei versiuni a Digital Millennium Copyright Act.

Urmatoarea intalnire cu usile inchise a ACTA va avea loc luna viitoare in Noua Zeelanda.

Sursa

Categorie: IT | Vizualizari: 333 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?