Strong Hub
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Vineri, 03.29.2024, 1:07 PM
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Cautare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: Brother  
Forum » Strong HUB » Despre hub » Mare atentie la ce sharati!
Mare atentie la ce sharati!
BrotherData: Miercuri, 03.10.2010, 11:10 AM | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 27
Reputaţie: 0
Status: Offline
Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR) anunta o premiera in Romania. Dupa ce a stat pe urmele lui mai bine de un an si jumatate, politia a amendat un utilizator DC++ cu 10.932 de lei, adica, cate 10 euro pentru fiecare dintre cele 295 de piese pe care utilizatorul le posta pe hub-ul hub.xboss.ro.

Procesul s-a finalizat in civil, iar utilizatorul a achitat deja amenda, se anunta intr-un comunicat semnat de Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR).

"Nu credeam ca actiunea mea este infractiune si poate avea astfel de consecinte", a declarat internautul gasit vinovat, care a achitat integral daunele stabilite din dorinta de a evita alte neplaceri pe viitor, se arata in comunicatul AIMR, citat de DupaBloguri.

Din totalul de 210,13 GB de informatie pusa la dispozitie, 66,36 GB reprezentau piese muzicale, o parte dintre ele apartinand membrilor UPFR, atat din repertoriul muzical romanesc cat si din cel international.

Prejudiciul a fost stabilit in functie de materialele gasite la utilizator, astfel daunele pentru acest caz au fost estimate la contravaloarea a 295 de produse originale a cate 10 euro fiecare, valoarea finala stabilita pe criteriile acestui caz fiind de 2.950 de euro, echivalent in lei cu 10.923.

Foarte multi din cei care utilizeaza DC-ul nu au reprezentarea ca ceea ce fac constituie infractiune si ca acest lucru poate avea consecinte grave asupra lor.

"Actiunea a avut drept scop constientizarea fenomenului de piraterie pe internet, cu toate consecintele financiare pe care utilizatorii de DC++ le pot suporta. Este un exemplu care ar trebui luat in seama atunci cand se utilizeaza DC++ pentru postarea fisierelor cu muzica. In prezent sunt initiate multe actiuni si impotriva celor care detin site-uri cu muzica, fara acordul producatorilor titulari, sau care intretin platforme digitale pe care sunt postate fisiere cu muzica pirat. Suntem constienti ca nu putem schimba comportamentul publicului consumator in ceea ce priveste downloadul de muzica, insa consumul de muzica on-line poate fi orientat catre surse legale, astfel incat sa evitam aceste de procese. In prezent lucram la un proiect care sa informeze publicul despre legalitatea sursei de muzica on-line", a declarat avocatul George Cracea, cel care a coordonat acest caz.


You can never learn to be strong - but you can DECIDE to BE strong !
 
Forum » Strong HUB » Despre hub » Mare atentie la ce sharati!
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?