Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 03.28.2024, 4:07 PM
Principala » 2010 » Martie » 16 » Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux
8:45 PM
Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux
Acum cateva zile va prezentam cum se face share intre sistemul de operare real si cel din virtual box fiind Windows. Daca metoda era una simpla pentru ca de obicei totul in Windows este foarte usor si totul consta in click-uri de mouse spre deosebire de Linux, pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel si aici ma refer la modul de instalare a utilitarului Guest Additions. Daca sistemul din virtual era XP, Vista sau Windows 7 instalarea lui Guest Additions precum si setarile pentru share-uirea fisierelor era una simpla cum am spus si mai sus, totul consta in cateva click-uri…nex, next, finish.

Pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel, defapt este la fel de simplu dar atunci cand nu stim ceva evident ni se va parea greu sau complicat.
In acest tutorial am ales sa prezint instalarea Guest Additions care este necesara pentru a putea comunica cu sistemul real precum si a beneficia de unele avantaje si anume acela de a putea redimensiona fereastra de lucru din sistemul virtual astfel in urma instalarii Guest Additions putem lucra cu sistemul virtual in full screen. Si nu in cele din urma am prezentat si setarile care trebuiesc facute in sistemul din virtualbox (Ubuntu Linux) pentru a putea face folderele din sistemul real, vizibile in sistemul virtual precum si cum putem automatiza montarea folderului ce dorim sa il share-uim in sistemul virtualbox. De ce automatizarea montarii folderului de share? Pentru ca asa lucreaza Ubuntu Linux, daca share-uim un folder intre sistemul real si cel virtual, dupa ce vom da restart sau turn off la sistemul virtual acesta nu va mai monta automat folderul share-uit de noi intre cele 2 sisteme, si astfel ca acest lucru sa se intample automat de fiecare data cand pornim sau restartam sistemul din virtualbox, va trebui sa automatizam acest proces modificand fisierul fstab aflat in folderul /etc/fstab pentru a nu mai fi nevoiti sa dam manual comanda de share de fiecare data cand ne logam pe sistemul virtual.

NOTA: Cele mai importante atunci cand se face share intre sistemul real si cel din virtual sunt setarile pe care le facem in sistemul virtual pt a accesa fisierele din sistemul real, sistemul real fiind mai putin importand pentru ca nu avem nimic de setat decat de facut sau de specificat fisierul ce dorim sa il share-uim in virtualbox. Astfel daca sistemul real este Windows XP, Vista sau 7, setarile ce le vom face in sistemul virtual box vor fi aceleasi daca sistemul din virtual este Ubuntu Linux.

Acestea fiind spuse eu va las sa urmariti acest tutorial video

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta!

Categorie: Tutoriale | Vizualizari: 378 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?