Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 03.28.2024, 3:42 PM
Principala » 2010 » Martie » 16 » Cum se face un backup si cum se restaureaza o imagine a sistemului cu utilitarul din Windows
10:21 PM
Cum se face un backup si cum se restaureaza o imagine a sistemului cu utilitarul din Windows
Evident gratuit nu inseamna neprofesional ci doar mai putine optiuni atunci cand il facem.
Iata ca si Windowsul vine cu un astfel de utilitar ce e drept nu foarte profesional si cu foarte multe optiuni, insa avem strictul necesar la nevoie si asta conteaza cel mai mult. Chiar si pentru softul de backup din Windows avem cateva optiuni
-avem posibilitatea sa creem backup doar la folderul My Documents acolo unde sunt salvate de obicei fisiere pe care le folosim in diverse aplicatii sau fisiere descarcate,
-in cazul in care aveti 1 sau 2 conturi pe acelasi pc avem posibilitatea sa facem backup si pentru contul de Guest
-avem posibilitatea sa facem backup intregului sistem de operare in urma caruia ni se va permite si crearea unei dischete floppy bootabile cu care putem restaura sistemul de operare in caz de stricaciuni majore, sau cand Windowsul nu mai booteaza
-avem posibilitatea sa facem backup altor partitii, fisierelor sau folderelor indiferent de partitia pe care se afla. Functiile de mai sus fiind valabile doar pentru partitia C si fisierele din sistemul de operare.
Procesul prin care trebuie sa trecem pentru a face un backup sau al restaura este un mic Wizard (pasi pe care trebuiesc parcursi) foarte simplu si usor, dezvoltat mai in detaliu in tutorialul ce se afla la sfarsitul acestui articol.
Intodeauna este bine sa avem un backup pentru ca niciodata nu se stie ce virus sau trojan nenorocit ne infecteaza PC-ul si ne trezim ca ne-au disparut toate datele de pe pc sau nu mai putem intra in sistemul de operare. Pentru ce motiv mai este indicat sa ne facem un backup?
Ganditi-va ca maine, poimaine hardul vostru cedeaza sau “crapa” pur si simplu si ne gandim ca ne-ar fi prins bine sa fi avut un backup, nu?
Eu sunt sigur ca fiecare din noi daca am avea un backup facut nu am mai avea atatea probleme cu setarile cu softurile, cu timp pierdut pentru reinstalarea sistemului, softurilor, driverelor.
Cand este cel mai indicat sa facem un backup?
Eu unul procedez astfel: Instalez windowsul, apoi toate driverele, softurile favorite, fac setarile preferate in sistemul de operare, softuri, browser si tot ce mai am nevoie si apoi fac frumusel un backup.
Timpul trece…eu intre timp mai instalez sau dezinstalez softuri, registrii sistemului de operare in timp se “murdaresc” si automat asta cauzeaza un timp mai lung de raspuns al sistemului de operare, erori in softuri si cand observ ca nu o mai pot scoate la capat, nu ii dau de cap si pc-ul ruleaza foarte greu, restaurez frumos un backup si in cateva minute…cam 15, sistemul meu este proaspat, curat, rapid si functional ca in ziua cand l-am instalat, va fi exact ca in ziua in care am creat backupul, voi avea softurile mele preferate, setarile mele preferate.
Dar haideti mai bine sa urmarim impreuna tutorialul video.
ATENTIE: La un moment dat softul de backup va va cere sa introduceti o discheta floppy pentru a se scrie pe ea fisierele necesare pentru a boota cu ea si a va restaura sistemul, insa nu este necesar sa o bagati daca nu aveti floppy. Introducerea dischetei nu este un pas vital pentru a face backupul, puteti anula cererea atunci cand vi se va cere sa introduceti discheta si totul va fi in regula. Backupul se va face cu succes si il veti putea restaura tot cu succes si fara sa introduceti discheta flopy.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta!

Categorie: Tutoriale | Vizualizari: 432 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?