Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 04.19.2024, 11:36 AM
Principala » 2010 » Martie » 12 » Battlefield: Bad Company 2
11:26 PM
Battlefield: Bad Company 2

Battlefield: Bad Company 2 a fost publicat de EA Games pe 2 martie. Avand ca dezvoltator pe EA Dice, s-a reusit realizarea unei productii excelente.

Jocul este un modern first person shooter care merge pe reteta consacrata de COD Modern Warfare, si anume plasarea actiunii intr-un cadru militar modern si plin de actiune foarte alerta.
Insa Battlefield: Bad Company 2 nu este o clona pentru Modern Warfare 2 (desi am auzit la multi declaratii asemanatoare). Din punctul meu de vedere, avem de a face cu un joc cel putin la fel de bun ca ultimul Call of Duty (o sa spuneti toti ca am innebunit), si voi incerca sa explic de ce cred asta.
First Person Shooter-ele s-au maturizat serios in ultima vreme. Au inceput de la coridoare inguste si scene scriptate cu dialoguri stupide, iar pe parcursul dezvoltarii tehnicii si cresterii gradului de atentie acordat productiei au patruns in universuri largi de tip “open world” si au capatat cele mai aratoase si pretentioase engine-uri grafice. Termenul “Modern first person shooter” este atribuit de obicei celor mai violente si mai realiste titluri, acestea reusind sa ne impresioneze cu un gameplay inovativ si a caror actiune se petrece in timpurile noastre sau in viitorul apropiat.
Articolul de fata vizeaza un joc ce va face deliciul fanilor FPS de pretutindeni si care va constitui un etalon pentru shooterele moderne.

Campania de singleplayer este cam scurta, insa incredibil de intensa. Elementul principal care aduce un mare plus fata de celelalte shootere din categoria lui il constituie mediul de joc destructibil. Efectele de fizica sunt foarte bine puse la punct, dand un aspect vizual deosebit distrugerii elementelor din decor. Chiar si elementele de cover pot fi distruse (daca se trage suficient in ele) iar gloantele trec prin usi de lemn sau prin ziduri subtiri fara prea mult efort. De asemenea, daca intalnim cativa inamici nefericiti baricadati intr-o cladire de mici dimensiuni, o grenada bine plasata va prabusi zidurile peste ei. O confruntare mai lunga cu multe explozii poate sa curete complet vegetatia si casele din zona in care se afla echipa ta, asa ca este bine sa mentineti un ritm alert de inaintare catre obiective.
Luptele sunt extrem de pasionante, iar armele suna si trag extrem de bine. Tinand cont ca vom lupta in zone diverse si exotice ale globului (de la satucuri rusesti la jungla boliviana) iar mediul de joc este distructibil pretutindeni, va asigur ca nu o sa va plictisiti.
Calitatea gameplay-ului este comparabila cu cea din COD Modern Warfare, insa aici avem inca un element pozitiv in plus. Este vorba despre personalitatile membrilor echipei din care facem parte, care sunt foarte bine puse in evidenta si reusesc sa ofere un farmec ce lipseste de obicei genului. Dialogurile sunt amuzante si bine scrise, replicile fiind adaptate corespunzator contextului. Personajul nostru va fi aproape intotdeauna cel care trebuie sa ia initiativa unui atac, desi nu este conducatorul echipei. Chiar daca acest aspect nu pare prea realist, este singura posibilitate de a gusta din plin actiunea, modul in care alegem sa trecem la ofensiva fiind decisiv.
Desi lupta bazata pe echipa este esenta campaniei single-player, tot aici apar si unele scapari ale producatorilor. AI-ul nu este intotdeauna punctul forte, co-echipierii nostri nefiind cei mai buni tintasi. Cateodata ajung chiar sa ignore un inamic, trecand in fuga pe langa el fara nici o problema in timp ce acesta trage in personajul nostru. Trebuie sa recunosc ca scaparile acestea sunt destul de rare si trec de obicei neobservate.
Un alt aspect mai negativ al jocului il reprezinta o relativa lipsa a spatiului de manevra, traseele ce trebuie urmate fiind cateodata parca prea scriptate.

Pe langa campania de single-player excelent realizata, Bad Company 2 ofera si una din cele mai pasionante posibile parti de multiplayer. Luptele pot sa devina foarte haotice, existand si vehicule ce pot fi pilotate pentru a duce actiunea la extrem (binenteles, ca in orice titlu din seria Battlefield, exista tancuri si elicoptere).
Categoriile de joc on-line sunt “Rush” (care implica atacul progresiv asupra a cate doua puncte strategice de pe harta), “Squad Rush” (mai scurt si mai intens ca primul dar cam aceeasi chestie), “Conquest” (mentinerea controlului impreuna cu echipa asupra a 3 pozitii) si binenteles, “Squad Deathmatch” (care banuiesc ca va imaginati ce este).
Grafica jocului impresioneaza intr-un mod foarte placut, aceasta fiind bine optimizata si deosebit de bine realizata. Peisajele sunt foarte diverse, iar aspectul vizual general chiar este remarcabil. Desi in general framerate-ul se mentine stabil si la cote rezonabile, unele scene duc la scaderea brusca a acestuia (scenele cu distrugerea unor structuri mai mari sau pe parcursul unor schimburi intense de focuri).
Sunetul este la fel de calitativ ca si celelalte aspecte ale jocului. In spatiile inchise mari sau cand luptam in peisaj montan vom auzi un ecou foarte realist (daca este prezent hardware-ul necesar), atat pentru vocile personajelor cat si binenteles pentru sunetul focurilor de arma. Respectivul ecou va contribui la haosul care poate sa apara in timpul misiunilor, reusind uneori sa dezorienteze total (intr-un mod placut smile ).
In ansamblu, grafica si efectele sonore fac o excelenta impresie, depasind in calitate multe titluri consacrate.
In concluzie, EA Games ne ofera o experienta ce nu trebuie ratata, depasind cam orice a aparut in ultima vreme la capitolul multiplayer. Campania singleplayer face o impresie foarte buna, actiunea exploziva si grafica extrem de buna departajandu-l chiar si de ultimul Call of Duty.
Va recomand tuturor sa-l jucati si sa-mi spuneti parerea. Si-a gasit antidotul seria Modern Warfare ?

Ce mi-a placut:
# singleplayer si multiplayer de exceptie, actiune din plin
# grafica si sunet la inaltime
# dialoguri amuzante si foarte bine interpretate

Ce nu mi-a placut:
# AI-ul are unele scapari
# bug-uri minore si unele scaderi de framerate

Battlefield: Bad Company 2 cerinte sistem:

Cerinte minime
OS: Windows XP
CPU: Core 2 Duo 2.0GHz
RAM: 2GB
Video: GeForce 7800 GT / ATI X1900 256MB
HDD: 15GB for Digital

Version, 10GB for Disc Version (BFBC2), 10GB for Digital Version, 4GB for Disc Version (BF1943)

Cerinte recomandate

OS: Windows
Vista or Windows 7
CPU: Quadcore
RAM: 2GB
Video: GeForce GTX 260 512MB
HDD: 15GB for Digital Version, 10GB for Disc Version (BFBC2), 10GB for Digital Version, 4GB for Disc Version (BF1943)

Battlefield: Bad Company 2 preview:

Sursa

Categorie: Jocuri | Vizualizari: 383 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?