Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 04.19.2024, 3:15 AM
Principala » 2010 » Martie » 16
In acest tutorial video o sa va prezentam inca o data cum putem sa ne aparam impotriva phishig-ului

Inainte de toate pentru cei care nu stiu sau nu au auzit de phishing in urmatoarele randuri o sa va spunem ce este si cum putem sa combatem acest fenomen
In domeniul de securitatea calculatoarelor,Phishing este o forma de activitate ilegala care consta in obtinerea datelor confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de trading (E-bay sau PayPal) sau informatii despre cartile de credit sau debit, folosind tehnici de manipulare a identitatii unei persoane sau chiar a unei institutii

Un atac de tip phishing consta, in mod normal, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic folosind programe de mesagerie instanta sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a câstiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor ori ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 378 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Simplu nu inseamna prost, aici simplitatea inseamna eficienta si economie, avem doar 8 butoane care contin strictul necesar pentru un program de backup.

Siguranta datelor este din ce in ce mai importanta, toata lumea isi tine datele pe computer si o eroare software sau hardware ne poate face sa pierdem date importante intr-o secunda, poate pina acum ati ezitat sa folositi solutii de backup din cauza pretului, avem in acest tutorial o solutie gratuita si totodata eficienta.

Putem face backup la intreg hard disk -ul, la partitii si la master boot record , backup-ul la sistemul de operare o sa fie cel mai popular insa eu va sfatuiesc sa faceti backup si la datele personale (poze, filmulete cu familia, documente importante) .

Paragon Drive Backup ne ajuta sa facem rapid aceste copii de siguranta ale partitiilor, deasemenea putem crea un mediu bootabil cu care sa intram din bios in caz ca sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca, mediul bootabil poate fi un CD/DVD sau chiar ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 363 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

SyncToy ne ajuta sa sincronizam foldere aflate in locuri diferite pe hard disk-ul sau hard disk-urile din computerul nostru, de exemplu vreti sa se autocopieze toate documentele pe care le salvati pe desktop sau in my documents, cu SyncToy este foarte usor sa faceti asta, ba chiar mai mult, se pot programa sincronizari automate la anumite intervale, asta cu ajutorul Schedueled Tasks din Windows xp, vista sau 7.

Sincronizarea datelor din anumite foldere ne pune fisierele importante la adapost, astfel datele noastre vor fi in siguranta pentru ca se afla in doua locuri diferite, ideal este sa folositi hard disk-uri diferite (daca este posibil) pentru a preveni o pierdere totala a datelor importante in cazul unei erori hardware (defectiune hard disk), eu chiar am trecut acum ceva vreme printr-o astfel de experienta si va rog sa ma credeti ca nu este deloc placut sa pierzi intr-o secunda date la care ai muncit luni de zile sau arhive personale de fotografii digitale strinse in ani de zi ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 379 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Evident gratuit nu inseamna neprofesional ci doar mai putine optiuni atunci cand il facem.
Iata ca si Windowsul vine cu un astfel de utilitar ce e drept nu foarte profesional si cu foarte multe optiuni, insa avem strictul necesar la nevoie si asta conteaza cel mai mult. Chiar si pentru softul de backup din Windows avem cateva optiuni
-avem posibilitatea sa creem backup doar la folderul My Documents acolo unde sunt salvate de obicei fisiere pe care le folosim in diverse aplicatii sau fisiere descarcate,
-in cazul in care aveti 1 sau 2 conturi pe acelasi pc avem posibilitatea sa facem backup si pentru contul de Guest
-avem posibilitatea sa facem backup intregului sistem de operare in urma caruia ni se va permite si crearea unei dischete floppy bootabile cu care putem restaura sistemul de operare in caz de stricaciuni majore, sau cand Windowsul nu mai booteaza
-avem posibilitatea sa facem backup altor partitii, fisierelor sau folderelor indiferent de par ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 435 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Programul gratuit Videopad permite editarea clipurilor video, realizarea slideshow-urilor cu sunet ,etc.

Usurinta utilizarii programului il recomanda a fi folosit de oricine vrea sa-si impartaseasca propriile amintiri, concretizate in clipuri video si imagini ,cu cei din jurul sau.Programul permite importul/exportul multor tipuri de fisiere. Acest program nu se ridica la nivelul unor programe profesionale de editare video insa facilitatile oferite sunt suficiente pentru un home-user.

Dar mai bine sa urmarim tutorialul, vizionare placuta !

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 668 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (1)

Pentru a putea folosi LightScribe, avem nevoie de 3 lucruri:

1. Unitate DVD writer compatibila cu tehnologia LightScribe, adica trebuie sa scrie pe tray ” LightScribe”.

2. Diskuri speciale, compatibile LightScribe, trebuie sa scrie si pe acestea “LightScribe”.

3. Soft special “LIGHTSCRIBE SYSTEM SOFTWARE (LSS)” care controleaza procesul de printare, disponibil la download pe site-ul LightScribe

Optional puteti folosi si alte softuri ajutatoare, eu am folosit in acest tutorial LIGHTSCRIBE TEMPLATE LABELER pentru o printare mai usoara bazata pe teme gata facute, temele pot fi modificate cu mare usurinta, cu acest soft aditional puteti foarte usor introduce in acele teme: imagini, text, grafica.

Totul este extrem de usor pentru orice utilizator, nu trebuie sa ai experienta in grafica pentru a printa un disk LightScribe.

Cum functioneaza aceasta tehnologie, numita atit de sugestiv LightScribe ?

Discul este unul normal, diferenta consta intr-un strat reactiv, car ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 404 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In cazul in care, din orice motiv, Windows (XP, Vista, nu conteaza) nu mai vrea sa porneasca si aveti fisiere de recuperat, aveti mai multe optiuni:

- System Repair dupa CD-ul de Windows(ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi)

- Montarea hardului in alt calculator (ineficienta, daca este calculatorul sigilat sau nu aveti cunostintele necesare)

- Reinstalare Windowsului pe o alta partitie (ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi, plus ca pot aparea probleme gen “access denied”)

- Recuperare fisiere folosind Linux Live CD, metoda pe care o voi exemplifica in acest tutorial video .

Recuperarea se poate face (aproape cu orice) Linux Live CD, adica un sistem de operare Linux ce booteaza (porneste) direct de pe CD (live cd). Recuperarea este posibila numai in cazul in care nu ati criptat/protejat in vreun fel datele (cu optiunea din Windows sau cu speciale de criptare). In acest caz, recuperarea nu este posibil prin metoda prezentata in tutori ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 437 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial va voi prezenta softul Radmin, acesta este un soft de remote asistance si remote control, de fapt tutorialul nu-si propune sa prezinte softul in sine, vom vedea citeva metode prin care persoane rau intentionate pot intra in calculatorul vostru pentru a sustrage fisiere sau pentru a prelua controlul pc-ului cu ajutorul lui Radmin.

Radmin este format din doua componente, prima componenta este serverul iar cea de-a doua componenta este clientul, clientru este mai putin periculos, serverul ar trebui sa ne ingrijoreze.

Serverul poate fi instalat si fara stirea noastra, acesta este un lucru foarte periculos pentru ca acea persoana va avea acces la toate fisierele noastre.

In acest tutorial video va voi invata cum sa va feriti de aceste servere autoinstall, serverul autoinstall se instaleaza in momentul in care executam dublu click pe el, va fi destul de greu sa deosebim un server autoinstall de o poza sau de un fisier text, tocmai de aceea serverul autoinstall e ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 381 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Stim cu totii ca browserul Mozilla Firefox este cel mai folosit si cel mai indragit browser la ora actuala, insa nu sint multi cei care stiu cum sa isi personalizeze browserul sau care este de fapt puterea acestui browser. Mozilla Firefox este preferat de marea majoritate a utilizatorilor de internet datorita posibilitatii de adaptare in functie de nevoile fiecaruia prin instalarea plugin-urilor sau a addon-urilor ceea ce face ca browserul sa devina mult mai functional, mai personalizat. Pe siteul celor de la Mozilla Firefox se gasesc sute de addon-uri de la teme care mai de care pana la plugin-uri ce pot oferi functii in plus acestui nemaipomenit browser.

Mozilla Firefox by default (de baza) nu vine cu ceva foarte special, fara nici o tema mai speciala, sau add-on-uri si de multe ori aceasta simplitate a lui ne poate plictisi. De aceea in acest tutorial mi-am propus sa invatam impreuna cum, prin cateva click-uri putem sa facem Mozilla Firefox mai frumos prin aplicarea de noi teme ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 469 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Marea problema dupa fiecare reinstall de Windows este ca nu avem drivere. Multi dintre noi probabil au pierdut CD-ul cu drivere, altii probabil il au, insa placa lor de baza fiind un model mai vechi nu contine si driverele pentru noul sistem de operare Windows 7 sau Vista si cum cautarea manuala a driverelor nu este un procedeu tocmai usor si la indemana tuturor, m-am gandit sa fac acest tutorial video.

Windows Vista precum si Windows 7 vin cu o optiune foarte bine pusa la punct. La ce ma refer? Pai sa zicem ca am instalat Windows Vista sau Windows 7 si nu avem drivere. Ei bine, cel mai la indemana pentru a ne gasi driverele necesare sistemului de operare si componentelor este sa ne folosim de functia Windows Updates. Evident cei care aveti windows-urile piratate veti fi prinsi si depistati ca folositi un windows piratat insa ca un “remediu” la aceasta va sfatuim sa vizionati tutorialul despre Rearm dar nu asta e ideea ci faptul ca activand functia Automatic Updates si verificand d ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 1046 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Cand vorbim de un player audio ne gandim mereu la Winamp. El e un fel de Internet Explorer al playerelor. De ce? Pentru ca lui nu i se adauga decat interfete noi si cam atat. El nu are o comunitate in jurul lui, care sa-l faca mai bun .
Cei de la Winamp nu mai sunt de mult lideri. Desi e mai bun pentru sistemele audio mai slabe, el nu mai are o cota de piata asa mare . Pentru ca acum nici manelele nu se mai aud bine cu Winamp. Winamp ruleaza greu de la versiunea 5, fiind mai greu de lucrat pe el, fara o configuratie buna.
Ce ne ramane de facut? Windows Media Player nu mai este ce a fost, Media Player Clasic nu este optimizat pentru redare audio.
Desi nu are o promovare pe masura performantelor, Aimp 2 exista. Este o “clona” a celebrului player Winamp. Ceea ce il diferentiaza de “original” este comunitatea de entuziasti din jurul lui. Este un player free, nu este nevoie sa platim nimic, nu are versiune PRO cu bani, el vine direct cu functii Pro, dar care nu tin de p ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 649 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial voi vorbi despre compatibilitatea programelor pe windows 7, cu totii stim ce nenorocire a fost in momentul lansarii windows vista, toata lumea era innebunita din cauza programelor care nu vroiau sa ruleze pe noul sistem de operare de la microsoft, se pare ca cei de la Microsoft s-au fript cu supa si acum sufla si-n iaurt deoarece ne pun la dispozitie mai multe unelte pentru rezolvarea incompatibilitatilor.

Prima unealta pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate a programelor pe windows 7 este Compatibility Trubleshooter, acesta ne ajuta sa rulam programele mai vechi pe noul sistem de operare cu doar cateva click-uri de mouse, optiunea vine instalate cu sistemul de operare, nu treuie sa facem nimic special pentru a o folosii, trebuie decat sa dam click dreapta pe o aplicatie care nu vrea sa mearga si sa o rulam in modul Windows XP service pack 2, daca suntem multumiti de rezultat se poate lansa aplicatia in acest mod de fiecare data.

A doua metoda este c ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 538 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial video voi prezenta Opera Unite, schimbul de fisiere, crearea unui site sau blog, streamingul audio, share-ingul de poze, nu au fost niciodata mai simple, Opera Unite este un modul nou integrat in browserul Opera incepand de la versiunea 10.10, acesta ne pune la dispozitie o putere incredibila, Opera Unite poate fi in acelasi timp: server web (pentru un site), server ftp (pentru atrimite si primi fisere), galerie foto, server de streaming etc, server webcam, client-server chat si multe altele.
Pana acum browserul era doar un simplu program pentru vizitarera unor site-uri web si ocazional descarcarea fisierelor de pe http sau ftp, de acum lucrurile incep sa se schimbe, Opera a creat un modul activ, Opera Unite, care ne ajuta sa fim prezenti pe internet asa cum dorim noi, fara constrangeri si fara limitari, de acum nu mai trebuie sa folosim anumite retele de file sharing sau Yahoo Messenger pentru schimbul de fisiere sau pentru share-ul pozelor.
Odata cu instal ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 372 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

In acest tutorial video veti vedea ce este si cum se foloseste functia Remote Desktop din windows, aceasta ne ajuta sa intram de la distanta pe un alt computer si sa rezolvam unele probleme pe care le poate avea computerul asistat, pentru unii, Remote Desktop din Windows xp ,vista sau 7 poate folosii si la “altceva”.
De ce sa ne complicam cu alte softuri cand avem sub nasul nostru un program destul de bun pentru remote control, noi am prezentat de-a lungul timpului mai multe softuri de remote, avem tutorial video cu TeamViewer, Tight Vnc sau LogMeIn, acestea sunt softuri bune insa si utilitarul din windows “remote desktop” este foarte bun, pe alocuri pot spune ca este mai bun decat multe alte softuri third party.
Pentru a putea stabili o sesiune de remote cu aplicatia Remote Desktop din Windows, trebuie sa avem urmatoarele lucruri puse la punct:
1. Conexiune internet pe ambele computere, conexiunea ar fi bine sa fie cat de cat rapida pentru o experienta placuta, fu ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 406 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

El este de fapt NOD32 + Firewall. Este destul de bland cu sistemul (nu mananca resurse). Este ideal pentru persoanele active pe internet, pentru home useri. De ce sa alegem ESET ? Pentru ca este rapid, pentru ca scaneaza Extrem De Rapid si pentru ca nu ne omoara calculatorul. Nod32 a fost ani la rand (2007, 2008), cotat ca cel mai bun antivirus. Modulul antivirus din aceasta suita nu este foarte complicat de folosit, in comparatie cu competitorii sai directi (Bit Defender si Kaspersky).
Are meniuri destul de bine organizate.Eset Smart Security are un foarte bun firewall, care este destul de inteligent si nu necesita
o interventie prea desa a utilizatorului. Deasemenea are un foarte bun motor anti-spam. El poate fi integrat cu cei mai populari clienti de mail.
Merita incercat, macar trial. Este ceva bun, rapid si eficient. Suficient pentru cineva care nu are pretentii in materie de securitate.
Pe videotutorial.ro avem tutoriale video pentru majoritatea programelor po ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 366 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Este incredibil cat de bun este acest antivirus pentru pretul sau (gratuit), Avast 5 Free poate tine piept fara nici un fel de problema celor mai de puternice aplicatii de securitate, eu stiu multe aplicatii comerciale care nu ofera ce are Avast 5Free, in schimb au nerusinarea sa ceara o gramada de bani pe niste aplicatii care nu valoreaza doi bani, nu dau nume.

Instalarea este una lipsita de evenimente deosebite, exceptie fac cele doua momente in care ni se ofera cu bunavointa instalarea browserului Google Chrome si momentul in care installer-ul ne invita sa ne alaturam retelei Avast, asta bineinteles pentru imbunatatirea ser…., voi alegeti daca doriti sa instalati google chrome sau participati la reteaua avast cu informatii, bineanteles anonim.

Interfata este foarte draguta, aerisita, totul este foarte clar de la prima vedere, stiti voi, verde=bun, galben=atentie si rosu=nasol, asta cu culorile este Status Bar-ul si ne comunica in permanenta care-i treaba cu antivirusul, daca ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 545 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Acest antivirus este un antivirus cloud.
Aplicatiile cloud sunt aplicatii care consuma extrem de putine resurse pe computerul unde este instalat, cea mai mare parte a resurselor fiind consumate pe serverele aplicatiei.
Aplicatiile cloud au aparut inca din anii ‘90, insa doar in mediul business. Dupa anul 2001 ele au aparut si in mediul home-userilor. Cele mai cunoscute
aplicatii cloud sunt clientii on-line de e-mail (Yahoo Mail, GMail etc.), site-urile de file&photo sharing, editoarele on-line, motoarele de scanare
on-line de la antivirusi (BitDefender on-line scanner etc.) si multe altele.
Panda Cloud Antivirus este practic un client de antivirus, nu este un antivirus in toata puterea cuvantului, el se foloseste de conexiunea la internet pentru a accesa serverele sale si pentru a efectua diferite operatiuni (scanare). Antivirus-ul nu isi face nici un fel de update pe computer-ul nostru. Tot ce are el nevoie gaseste pe server.
Pentru al descarc ... Detalii... »
Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 352 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Acum cateva zile va prezentam cum se face share intre sistemul de operare real si cel din virtual box fiind Windows. Daca metoda era una simpla pentru ca de obicei totul in Windows este foarte usor si totul consta in click-uri de mouse spre deosebire de Linux, pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel si aici ma refer la modul de instalare a utilitarului Guest Additions. Daca sistemul din virtual era XP, Vista sau Windows 7 instalarea lui Guest Additions precum si setarile pentru share-uirea fisierelor era una simpla cum am spus si mai sus, totul consta in cateva click-uri…nex, next, finish.

Pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel, defapt este la fel de simplu dar atunci cand nu stim ceva evident ni se va parea greu sau complicat.
In acest tutorial am ales sa prezint instalarea Guest Additions care este necesara pentru a putea comunica cu sistemul real precum si a beneficia de unele avantaje si anume acela de a putea redimensiona fereastra de lucru din sistemul virtual ... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 380 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Da ati citit bine, Yahoo Mail Romania! Poate parea o gluma, dar nu este asa. Se spune ” pe surse ” ca Yahoo Romania va fi lansat ” la apa” in iulie 2010. Pana atunci se pare ca a aparut Yahoo Mail in Romana. Interfata e cam aceeasi, meniurile au fost traduse, insa nici acelea in intregime. Pentru a ne trece Yahoo Mail in limba Romana trebuie sa facem urmatorii pasi: mergem sus in dreapta, la Account Options, de acolo la limba, selectati Yahoo Espana. Dupa ce ati selectat Spania, dati Finish. O sa va ceara sa acceptati niste termeni si conditii. Inaite de a o face copiati in notepad link-ul de sus si inlocuiti “es” cu “ro” dupa care acceptati termenii si gata, aveti Yahoo Mail in romana.
Daca aveti ceva intrebari, sugestii, propuneri, la comentat cu voi. Deasemenea daca cineva nu se descurca, sau pune o intrebare, nu ii sariti in cap, ajutati-l. Ganditi-va cum erati voi la inceput, cand nici nu puteati tine mouse-ul in mana.

... Detalii... »

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 363 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

La aceasta intrebare pe care multi dintre noi si-au pus-o vom raspunde un urmatorul tutorial video.

Mesaje enervante sau fara nici un rost le primim zilnic, aceasta se intimpla si cu complicitatea sau necunoasterea prietenilor nostrii, care ori nu stiu ori nu vor sa sa opreasca acest lucru ori pur si simplu aceste lucruri se intimpla fara voia lor.

Acum puterea este la voi, dab3 este un softulet mic si puternic care poate sa ne descurce in aceasta problema a mesajelor nesolicitate ( spam )

Cum sa te stergi din lista de messenger a unui prieten ? Foarte simplu.
Urmariti video tutorialul si veti afla.

Vizionare placuta!

Categorie: Tutoriale | Vizualizări: 660 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Dacă v-aţi pus vreodată întrebări de genul "câţi utilizatori de Internet sunt în Europa" sau "câte clipuri sunt redate zilnic pe YouTube", acum aveţi răspunsurile. Şi nu oricum, ci sub forma unui clip video care durează mai puţin de 4 minute.

Iată câteva din datele prezentate foarte frumos în clipul video amintit:

1.73 miliarde de utilizatori la nivel mondial (septembrie 2009)
418.029.796 în Europa
67.371.700 în Africa
20.970.490 în Australia
179.031.479 în America Latină
252.908.000 în America de Nord
738.257.230 în Asia

90.000 miliarde de e-mail au fost trimise în 2009
Adică 247 de miliarde în medie pe zi
200 de miliarde dintre acestea reprezintă media de spam-uri pe zi
Spam-ul reprezintă aproximativ 81% din totalul mesajelor
1.4 miliarde utilizatori de mail la nivel mondial

234 milioan ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 343 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Picnik a fost lansat în 2005 iar doi ani mai târziu a fost ales de cei de la Yahoo pentru editarea fotografiilor de pe Flickr. Achiziţionarea acestui serviciu de către Google, deşi surprinzătoare, nu este lipsită de sens. Va fi probabil integrat cu propriul serviciu de photo sharing, Picasa Web.

De ce a făcut Google rău? Pentru că a ales intenţionat serviciul folosit de cel mai mare rival: Flickr. Putea foarte bine să aleagă alt serviciu la fel sau poate chiar mai bun decât Picnik. Însă Google a ales intenţionat Picnik pentru a arăta cât de mare şi tare este el.

Pentru moment, nu vor fi schimbări majore în politica serviciului. Editarea fotografiilor stocate pe Flickr se va face în continuare folosind Picnik, doar că acesta va purta brandul Google. Pe viitor, va fi cel mai probabil implementat (exclusiv sau nu) în Picasa.

... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 327 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Vă era dor de un nou episod Internet Explorer? Staţi liniştiţi căci este aici, proaspăt şi gustos. Microsoft a raportat o nouă hibă care permite hacker-ilor să obţină datele personale ale utilizatorilor dacă aceştia apasă tasta F1 într-o pagină Web special concepută de către infractorii cibernetici.

Internet Explorer este folosit în mare parte de începători şi tot începătorii sunt cei care apelează cel mai des la tasta de Help (F1), astfel că vulnerabilitatea reprezintă pentru ei un pericol foarte mare.

Până va apărea patch-ul care să cârpească breşa de securitate, Microsoft ne recomandă să nu apăsăm tasta F1 în browser.

Vulnerabilitatea poate fi exploatată doar pe sistemele de operare Windows XP, Windows 2000 şi Windows Server 2003.

Sursa

Categorie: IT | Vizualizări: 338 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Kaspersky se laudă că tocmai au primit un brevet de invenţie în Statele Unite pentru o soluţie antivirus de tip hardware. Cu alte cuvinte, curăţarea harddisk-ului de viruşi nu se mai face cu o aplicaţie din sistemul de operare, ci cu un dispozitiv fizic, integrat în PC. Compania rusească a ajuns la acest concept în dorinţa de-a oferi modalităţi mai eficiente de luptă împotriva rootkit-urilor şi a viruşilor de tip cal troian. Un dispozitiv care lucrează la nivel hardware ar putea detecta mai uşor o breşă de securitate decât o aplicaţie din sistemul de operare. Conform brevetului, antivirusul hardware ar fi amplasat undeva pe traseul dintre harddisk şi placa de bază şi va fi dotat cu CPU şi memorie proprie.

Din păcate, în acest brevet nu este inclusă o modalitate de actualizare a bazei de date prin conectare directă la Internet, dispozitivul fiind dependent de o aplicaţie i ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 336 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Experţii Kaspersky Lab avertizează că un nou val de infecţii cu viermele Koobface poate fi iminent. Acest program
periculos ţinteşte utilizatorii de rețele sociale precum Facebook , Twitterbebo.com, myyearbook.com, blackplanet.com, myspace.com şi friendster.com, răspândindu-se prin profilele acestora. O serie de website-uri legitime infectate sunt folosite de Koobface cu rolul de centre de „comandă şi control”, de unde autorii viermelui pot lansa update-uri și comenzi către calculatoarele infectate.

În ultimele două săptămâni, echipa de cercetare şi analiză Kaspersky Lab a observat că serverele de comandă şi control ale Koobface erau în scădere, fiind închise sau „curăţate”. Astfel, numărul lor scăzuse de la 107 în data de 25 februarie la 71 pe 8 martie, pentru a se dubla în doar 48 de ore, de la 71 la 142. Aceste servere sunt folosite de Koobface pentru a primi comenzi de la distanţă şi actualizări.

Gradul cel mai mare de creştere a serverelor de comandă şi control Koob ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 340 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)


Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?