Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Martie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Vineri, 03.29.2024, 1:16 PM
Principala » 2010 » Martie » 12 » BioShock 2
11:43 PM
BioShock 2
Trebuie sa recunoastem ca avem un bun inceput de an.
Dupa Mass Effect 2 a urmat lansarea pe 5 februarie a noului S.T.A.L.K.E.R. iar pe data de 9 si-a facut aparitia Bioshock 2. Acestea sunt probabil cele mai importante lansari de anul acesta asa ca va sfatuiesc sa nu le ignorati.

BioShock 2 a fost creat de producatorul 2k Marin si publicat de 2k Games pentru a ne reintroduce in atmosfera care a marcat si primul titlu, cea al universului fascinant al orasului Rapture.
Pentru cine nu a jucat primul titlu sau pentru mai multe detalii despre ideea centrala a seriei, am mai scris aici.
Oricum, chiar daca povestea va este familiara sau nu, BioShock 2 se adreseaza oricarui fan al jocurilor de actiune (daca are putina rabdare la inceput).
Evenimentele din Rapture sunt reluate la 10 ani dupa decaderea orasului, personajul nostru avand o misiunea de a gasi o fetita (“little sister”) careia trebuie sa-i asigure protectia si de care acesta are nevoie pentru a ramane el insusi in viata. Insa fetita a fost rapita de mama sa, Sofia Lamb, care acum detine controlul in Rapture.
Fata de primul titlu, observam ca se pastreaza decorurile sumbre ale unui oras subacvatic aflat in curs de distrugere totala. Totul in jur da impresia ca se descompune in timp ce apa domina din ce in ce mai pregnant peisajul. Accentul nu este pus pe decoruri realiste ci pe o nota artistica destul de evidenta inca de la primele acorduri ale coloanei sonore.

Pentru a ne atinge scopul va trebui sa invingem organizatia “The Family” intemeiata de Lamb, care este formata din fosti cetateni obisnuiti ce au cazut victime abuzului de o substanta alteranta genetic, numita “ADAM”. Respectiva substanta intensifica anumite capacitati fizice sau poate crea unele noi ce sfideaza legile obisnuite ale stiintei.
Pentru a supravietui in fata respectivilor inamici, singura posibilitate este consumul aceleiasi substante, ce poate fi recoltata de la fetite ciudate similare cu cea pe care trebuie sa o gasesti. Insa intotdeauna, fetitele ce poarta in niste seringi imense substanta de care ai nevoie sunt insotite de protectori echivalenti tie ca si armament si putere. Acesti protectori, numiti “Big Daddy”, au nevoie de aceste fetite pentru exact acelasi lucru, si anume pretioasele doze de” ADAM”.
Aici intervine una din partile interesante ale jocului.
Astfel, daca reusim sa invingem “Big-Daddy-ul”, avem de ales intre a provoca o moarte foarte violenta fetitei pentru a recolta o doza mare de substanta sau de a deveni noi noul protector temporar, primind treptat doza de ADAM. Cam bolnavi producatorii la aspectul asta, dar sa nu uitam ca este doar un joc. Aici fiecare este liber sa-si exercite propria alegere morala, jocul structurandu-se in repetate randuri in jurul acestor situatii. Nu esti obligat sa ucizi fetita, dar daca o faci obtii instantaneu mai multa putere.
La capitolul arme si distrugere in general, Bioshock 2 sta mai bine decat predecesorul acestuia. Actiunea este mai spectaculoasa iar gameplay-ul mai alert. Imi place foarte mult faptul ca simti puterea personajului tau, loviturile aplicate inamicilor avand efecte devastatoare. Fiecare arma are mai multe tipuri de munitie ce pot fi selectate, acestea fiind foarte folositoare daca sunt adaptate la tipul de inamic ce trebuie ucis.
Exista foarte multe upgrade-uri disponibile pe parcurs pentru arme si pentru puterile jucatorului, insa niciodata nu se intrece masura la capitolul complexitate.
Campania singleplayer dureaza cam 10-12 ore, asa ca este suficient timp la dispozitie pentru a incerca diferite combinatii de arme si puteri. Partea de multiplayer va atrage cu siguranta multi fani, hartile suportand cate 10 jucatori online.
Grafica nu are prea multe legaturi cu realismul, asa cum am mai spus. Aspectul estetic este dominat de culori vii si lumini dinamice ce creaza un decor deosebit, foarte ostentativ.
Coloana sonora se bazeaza in principal pe acorduri simfonice, potentand actiunea si aspectul vizual.
Sunt multe de spus despre acest joc, dar singurul mod in care se poate surprinde cu adevarat atmosfera acestuia este sa il jucati.
Regret putin ca povestea nu mai pune atat de mult accent pe partile filosofice ce se regaseau mai pregnant in primul titlu, insa avem de castigat la capitolul actiune.

Ce mi-a placut :
# atmosfera unica, cu adevarat originala
# gameplay alert si interesant
# “dileme morale” bine implementate
# multiplayer foarte bine pus la punct

Ce nu mi-a placut :
# mai putine elemente noi decat ne-am fi dorit (fata de precursorul sau)
# prea ciudat pentru cei ce nu au jucat primul titlu (ar fi bine sa-l jucati inainte sa va apucati de acesta )
BioShock 2 cerinte de sistem :

* OS: Windows XP, Vista, Windows 7
* Processor: AMD Athlon 64 Processor 3800+ 2.4Ghz or better, Intel Pentium 4 530 3.0Ghz Processor or better
* Memory: 2GB
* Graphics: NVIDIA 7800GT 256MB graphics card or better, ATI Radeon X1900 256MB graphics card or better
* DirectX: DirectX 9.0c
* Hard Drive: 11GB
* Sound: 100% DirectX 9.0C compliant sound card or onboard sound

BioShock 2 Trailer

Sursa

Categorie: Jocuri | Vizualizari: 357 | Adaugat de: Brother | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?