Strong Hub
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
IT [50]
Tutoriale [25]
Jocuri [19]
Cautare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Voteaza Strong Hub
Nr. de voturi: 13
Prietenii site-ului
  • Radio Sun
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Miercuri, 04.24.2024, 2:00 AM
Principala » IT
Experţii Kaspersky Lab avertizează că un nou val de infecţii cu viermele Koobface poate fi iminent. Acest program
periculos ţinteşte utilizatorii de rețele sociale precum Facebook , Twitterbebo.com, myyearbook.com, blackplanet.com, myspace.com şi friendster.com, răspândindu-se prin profilele acestora. O serie de website-uri legitime infectate sunt folosite de Koobface cu rolul de centre de „comandă şi control”, de unde autorii viermelui pot lansa update-uri și comenzi către calculatoarele infectate.

În ultimele două săptămâni, echipa de cercetare şi analiză Kaspersky Lab a observat că serverele de comandă şi control ale Koobface erau în scădere, fiind închise sau „curăţate”. Astfel, numărul lor scăzuse de la 107 în data de 25 februarie la 71 pe 8 martie, pentru a se dubla în doar 48 de ore, de la 71 la 142. Aceste servere sunt folosite de Koobface pentru a primi comenzi de la distanţă şi actualizări.

Gradul cel mai mare de creştere a serverelor de comandă şi control Koob ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 342 | Adăugat de: Brother | Data: 03.16.2010 | Comentarii (0)

Mozilla a facut publica prima versiune beta a Thunderbird 3, cu numele de cod Lanikai.

Disponibila pentru Windows, Mac si Linux, versiunea beta aduce cateva schimbari notabile la clientul desktop email gratuit si open-source. Aceasta nu este o surpriza insa, deoarece Mozilla Messaging a anuntat ca scopul acestei lansari este de a rezolva problemele create prin upgradarea motorului Gecko ce alimenteaza programul.


Lanikai este prima lansare semi-stabila a Thunderbird pentru a utiliza Gecko 1.9.2, care este acelasi motor utilizat si de Firefox 3.6.
O noua functie de securitate este ca Lanikai solicita ca extensiile sa provina de pe un server sigur utilizand protocolol HTTPS sau sa fie semnate digital. Fara intrunirea unei dintre aceste cerinte, extensia nu va fi instalata.

Mai exista inca cateva probleme cunoscute ce persista in Lanikai. Acestea includ un conflict cu add-on-ul Kaspersky Anti-Spam, un bug ocazional de interfata e-mail plain-text ce impinge butoane ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 337 | Adăugat de: Brother | Data: 03.15.2010 | Comentarii (0)

Cei mai bogati miliardari din industria tehnologica si-au crescut averile colective cu 55.8 miliarde $ anul trecut, in ciuda impactului recesiunii.

Bill Gates, cel care a condus in topul Fortune 500, a fost detronat de magnatul mexican in telecomunicatii Carlos Slim Helu, a carui avere personala de 53.5 miliarde $ a depasit averea fondatorului Microsoft, de 53 miliarde$.

Proprietarul Oracle, Larry Ellison, a avut o avere de 28 miliarde $ deoarece actiunile companiei sale au crescut cu 70% in 2009, in timp ce Steve Ballmer de la Microsoft si-a crescut averea la 14.5 miliarde $.

Si directorul Salesforce.com, Marc Benioff si-a crescut averea la 1.3 miliarde$. Azim Premji, presedinte al companiei software Wipro, si-a crescut averea cu 11 miliarde $ la 17 miliarde $.

In domeniul hardware, Michael Dell si-a crescut averea cu 1.2 miliarde $ la 13.5 miliarde $, in mare parte datorita investitiilor facute in afara firmei sale de PC-uri.

La zece ani dupa crash-ul dotcom, ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 328 | Adăugat de: Brother | Data: 03.15.2010 | Comentarii (0)

Cercetatorii de la Rutgers University din SUA au creat un rootkit proof-of-concept capabil sa compromita cele mai multe functii ale unui smartphone.

Acestia au demonstrat cum un atac software ar putea determina un smartphone sa inregistreze o intalnire sau sa urmareasca locatia utilizatorului sau.

Spre deosebire de virusi, rootkit-urile ataca sistemele de operare si pot fi detectate doar din afara unui sistem de operare corupt cu tool-uri specializate.


"Am demonstrat ca persoane cu o anumita experienta generala de utilizare a computerului pot crea malware rootkit pentru smartphone-uri. Urmatorul pas este sa lucram la metode de aparare", a spus porfesorul Liviu Iftode.

Metodologia proof-of-concept arata ca toate functiile unui smartphone, incluzand microfonul si sistemul GPS, ar putea fi controlate de un hacker, a spus Richard Kirk, directorul pentru Europa a firmei de securitate Fortify Software.
Aceasta inseamna ca dezvoltatorii de aplicatii pentru smartp ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 327 | Adăugat de: Brother | Data: 03.15.2010 | Comentarii (0)

Star Storage, leader in solutii pentru stocarea, arhivarea si managementul informatiilor (date si documente), anunta introducerea pe piata din Romania a primelor biblioteci de benzi bazate pe generatia 5 a tehnologiei LTO (Linear Tape Open), tehnologie de backup pe banda de ultima generatie.

Introducerea in premiera a noului standard LTO-5 confirma inca o data pozitia de leader a companiei Star Storage in furnizarea de solutii customizate, bazate atat pe discuri cat si pe benzi magnetice, pentru a raspunde tuturor provocarilor legate de stocarea, protectia si accesibilitatea datelor.

Noile biblioteci de benzi bazate pe tehnologia LTO-5 ofera o crestere de peste 85% a capacitatii de stocare, oferind in acelasi timp o viteza de transfer cu 15% mai mare fata de standardul LTO-4, precum si posibilitatea partitionarii mediului de stocare. Aceste inovatii, impreuna cu facilitatea de criptare nativa a datelor, imbunatatesc semnificativ rolul benzilor in procesul de retentie, arhivare ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 347 | Adăugat de: Brother | Data: 03.15.2010 | Comentarii (0)

Cota de piata a Microsoft Windows Mobile scade in SUA, in timp ce sistemul de operare Google Android creste puternic.

Potrivit analistului de piata comScore, RIM (Research in Motion) este lider pe piata platformelor mobile smartphone in SUA, cu 43% din abonatii smartphone din America.


Apple a fost pozitionat pe locul doi cu o cota de 25.1% (in crestere cu 0.3%), urmat de Microsoft cu 15.7% (o scadere de 4% fata de octombrie 2009), Google cu 7.1% (in crestere cu 4.3%) si Palm cu 5.7%.
comScore a spus ca platforma Google Android continua sa castige rapid cota de piata.

Cu toate ca texting-ul a fost de departe cea mai populara aplicatie, cu 63.5% din abonatii smartphone utilizand SMS-ul, un numar in crestere de abonati utilizau dispozitivele pentru Web browsing (28.6%). Accesarea retelelor social media a fost activitatea cu cea mai rapida crestere, cu o crestere de 3.3% fata de octombrie 2009, 17.1% din abonatii americani utilizand dispozitivele lor pentru social ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 327 | Adăugat de: Brother | Data: 03.15.2010 | Comentarii (0)

Cercetatorii se asteapta ca atacurile sa exploadeze odata ce codul de exploatare este facut public.

Hackerii exploateaza un bug nou descoperit si nerezolvat inca din Internet Explorer (IE) pentru a lansa atacuri drive-by de pe web site-uri malitioase, au avertizat cercetatorii in securitate.

Atacurile sunt lansate de pe web site-uri malitioase, vizitarea paginii malitioase fiind suficienta pentru infectie, a spus Craig Schmugar, cercetator la firma de securitate McAfee intr-o postare blog.
Symantec a confirmat, de asemenea, ca a descoperit atacuri ce exploateaza vulnerabilitatea critica din IE6 si IE7, despre care Microsoft tocmai a aflat. Ben Greenbaum, senior research manager la Symantec, a precizat ca aceasta a observat atacuri limitate.


Exploatarea este efectuata prin simpla vizitare a unei pagini Web ce gazduieste vulnerabilitatea. Cand browserul deschide pagina, exploatarea determina computerul utilizatorului sa descarce si sa execute alt malware.

Mu ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 342 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Hackerii adora Adobe Reader, acesta fiind cel mai des exploatat in atacurile tintite, potrivit firmei de securitate F-Secure.

F-Secure sfatuieste utilizatorii sa updateze la noua versiune a Reader pentru a se proteja impotriva noilor atacuri ce exploateaza o vulnerabilitate rezolvata in urma cu trei saptamani.
Potrivit F-Secure, 61% din cele aproape 900 de atacuri tintite descoperite in primele doua luni ale acestui an, au exploatat o vulnerabilitate din Reader. Prin comparatie, Microsoft Word a fost expolatat doar in 24% din atacuri, iar bug-uri din Excel si PowerPoint fiind exploatate combintat in doar 14% din atacuri.


Gradul de exploatare al Adobe Reader a crescut de la 29% in 2008, la aproape 50% in 2009. Pentru anul acesta se estimeaza ca doua din trei atacuri vor exploata software-ul Reader.
Cota Microsoft de exploatare in atacuri tintite, a scazut constant. Anul trecut, de exemplu, exploatarile Word, Excel si PowerPoint au reprezentat aproximativ 51% ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 363 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Oficialii Intel au prezentat un monstru six-core pentru consolele de jocuri high-end - primul sau pachet chip cu atat de multe miezuri de procesare.

Procesorul Core i7-980X Extreme Edition va fi prezentat miercuri in cadrul conferintei Game Developers Conference din San Francisco.
Chip-ul se bazeaza pe cel mai nou proces tehnologic 32-nanometer. In general, cu cat procesul de productie este mai mic, cu atat performanta este mai buna. Cele mai multe procesoare Intel inca utilizeaza tehnologia 45-nanometer.

La fel ca alte procesoare din seria Core i, acesta are Hyper Threading, care poate dubla numarul de task-uri - sau thread-uri - ce pot fi executate de un procesor. Tehnologia, care nu este prezenta in generatia anterioara de chip-uri Core 2, permite ca procesorul six-core sa gestioneze 12 thread-uri.

"Core i7-980X Extreme este cel mai rapid procesor desktop tastat de noi pana acum", a scris HotHardware.com. Deoarece tot mai multi utilizator vor alege sa-si const ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 355 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

Allied Telesis, producator global de solutii inovatoare de switching IP/Ethernet si leader in industria solutiilor pentru retelele IP Triple-Play, a dezvoltat noi modele de placi de retea, care dispun de porturi de fibra optica single-mode pentru a permite transferul de date pe distante mari, de pana la 20 km pe Fast Ethernet si pana la 10 km pe Gigabit Ethernet.

Placile de retea sunt compatibile cu orice tip de echipament periferic, fiind conforme cu standardele Peripheral Component Interconnect (PCI) si Peripheral Component Interconnect Express (PCIe). Cele 4 placi de retea sunt disponibile cu conectori SC, pentru Fast Ethernet si cu conectori LC, pentru Gigabit Ethernet.

O preocupare des intalnita este faptul ca pe fibra optica multi-mode Gigabit Ethernet nu se pot transmite informatii in mod eficient pe distante mari, iar pentru Ethernet se poate ajunge doar pana la 2 km. Utilizand fibra optica single-mode, acum se poate comunica pe distante de pana la 20 km pentru Fast Eth ... Detalii... »

Categorie: IT | Vizualizări: 357 | Adăugat de: Brother | Data: 03.14.2010 | Comentarii (0)

« 1 2 3 4 5 »

Copyright Strong Hub © 2024Creator de site-uri gratuite — uCoz
Director Ro-Run Director web Cati vizitatori are siteul tau ?